Mosaic registration...
 
Share:
Notifications
Clear all

Mosaic registration now over 9 hours in and still only 80%


(@imnewhere)
Main Sequence Star Customer
Joined: 5 years ago
Posts: 59
Topic starter  

I am trying to do a mosaic that covers 3 different panels and with 1.083 stable it is taking forever. I've never had one take anywhere near this long. I have an 18 core Xeon with hyperthreading and this is using over 90% of the processor causing the processor to be maxed out. I have never seen this happen. Did something get broken in the upgrade? I have a total of 437 subs at 10 minutes each of SHO. Previously this would have taken a fraction of the time to do this. Registration is where the problem seems to be. That is the part that has been stuck for almost 9 hours. It is acting like it is still running, but has been stuck at 80% for over an hour now.

This topic was modified 5 months ago by Mabula-Admin

ReplyQuote
Topic Tags
(@vincent-mod)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 4727
 

That is odd as APP should be even faster now. Anything you can see on the system that might cause delays or in the console?


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 3117
 

Hi @imnewhere,

I suspect that the actual mosaic calculation is not converging normally so it does not stop. That can happen if there is a problem with some of the registrations between 2 images... Usually that is solved by detecting more stars in 3).

First of all, are you loading 437 subs directly into mosaic registration ? If so, please do not do that, because it is a very suboptimal workflow.

First make your mosaic panels, so that would be 3. Then simply make a 3 panel mosaic, that is much more robust, precise and faster 😉

If your problem occurs with only 3 mosaic panels already, then you definitely need to increase star count and possibly scale stop. Did you try that?

I will be very happy to play with your data for testing purposes as well and give you feedback about what exactly is happening and what the best workflow would be 😉

If you want, please upload the complete dataset here:

https://upload.astropixelprocessor.com/

Username and password: upload

Make a folder with your name-mosaicIssue and I will test it quickly 😉

Mabula

 


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 3117
 
Posted by: @imnewhere

I am trying to do a mosaic that covers 3 different panels and with 1.083 stable it is taking forever. I've never had one take anywhere near this long. I have an 18 core Xeon with hyperthreading and this is using over 90% of the processor causing the processor to be maxed out. I have never seen this happen. Did something get broken in the upgrade? I have a total of 437 subs at 10 minutes each of SHO. Previously this would have taken a fraction of the time to do this. Registration is where the problem seems to be. That is the part that has been stuck for almost 9 hours. It is acting like it is still running, but has been stuck at 80% for over an hour now.

To be sure, I just tested a nine panel mosaic over here and everything works as expected, so nothing broke in this sense in APP 1.083. When the progess indicator shows 80% it is doing the actual mosaic calculation for all frames together. And if that takes forever it means can't converge so there must be a problem with 1 or more of the 2-view registrations, meaning registration between 2 images in the data set.

Mabula


ReplyQuote
Share: