HSL SELECTIVE COLOR...
 
Share:
Notifications
Clear all

[Solved] HSL SELECTIVE COLOR TOOL ISSUE  

  RSS

(@cheastside)
White Dwarf Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 20
October 24, 2021 15:17  

Having some weird issues when trying to adjust individual channels of color with this tool.  see attached screen shot.  it does it with any INDIVIDUAL COLOR channel.  however if i use ALL then it works fine.  also happens with the previous APP version as well.  

i'm using my osc asi294mc pro.  it must have something to do with this?  i've only been using this camera a few times as its new.  in tab (0) i have chosen RGGB for pattern and airy disc prior to loading files.  any advice? thanks!

HSL Tool

ReplyQuote
(@wvreeven)
Quasar Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 1226
October 24, 2021 15:47  

@cheastside I have asked Mabula to reply to your question.


ReplyQuote
(@cheastside)
White Dwarf Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 20
October 24, 2021 15:54  
Posted by: @wvreeven

@cheastside I have asked Mabula to reply to your question.

thanks Wouter!


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Universe Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 2747
October 24, 2021 21:06  

Hi @cheastside,

I am not quite sure what is happening. You mean that if you want to adjust red pixels, so selecting red to adjust, then the image becomes that white all of a sudden?

Perhaps you can send me the data so I can test what is happening?

Mabula


ReplyQuote
(@cheastside)
White Dwarf Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 20
October 25, 2021 00:52  

@mabula-admin

yes, that's correct.  selecting and editing single color channel then hit calculate produces what's shown in the screen grab.  my fit file is much larger than 30mb so here's a link

https://drive.google.com/drive/folders/1vSxaVTXOU1QbhyHq0AlL2MFiEQ4fS72Q?usp=sharing


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Universe Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 2747
October 27, 2021 23:25  

Hi Cory,

Thank you very much for sharing your issue and uploading your data.

I see the same problem, your data somehow triggers a serious problem in the HSL Selective Color tool. Each pixel that is manipulated ends up with a null value... I will investigate tomorrow to find the cause and hopefully fix it quickly.

I have one additional question for now: what capture software are you using?

Mabula


ReplyQuote
(@cheastside)
White Dwarf Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 20
October 28, 2021 04:45  

@mabula-admin

thanks Mabula.  i was using NINA 1.10 hf3 if i recall correctly


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Universe Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 2747
October 28, 2021 13:25  

Hi Cory @cheastside,

I have found the problem and I have fixed it. The bright M31 core upset the tool... it clearly was not a data nor data capture issue 😉

It will work properly in 1.083 stable !

Mabula


ReplyQuote
(@cheastside)
White Dwarf Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 20
October 28, 2021 14:44  

@mabula-admin

excellent thanks for the quick response!  Looking forward to the stable release!


ReplyQuote
Share: