APP hangs at calibr...
 
Share:
Notifications
Clear all

Please note our new Downloads page here

2023-01-19: APP 2.0.0-beta13 has been released !

!!! Big performance increase due to optimizations in integration !!!

and upgraded development platform to GraalVM 22.3 based on openJDK19

 

We are very close now to  releasing APP 2.0.0 stable with a complete printable manual...

 

Astro Pixel Processor Windows 64-bit

Astro Pixel Processor macOS Intel 64-bit

Astro Pixel Processor macOS Apple M Silicon 64-bit

Astro Pixel Processor Linux DEB 64-bit

Astro Pixel Processor Linux RPM 64-bit

APP hangs at calibration stage (2)


(@dhansvw)
Molecular Cloud Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 4
Topic starter  

After successful processing of several pictures under Linux, the same version of APP at the same laptop hangs at calibration fase (2)

See screenshot. APP freezes, the UI does not respond in any way, Linux still works. There is CPU and memory activity from APP (16-20% CPU, 2-3% memory) but the logging stops too.

APP hangs

What to do? Can more logging be collected?

Kind regards, Hans.


ReplyQuote
Topic Tags
(@dhansvw)
Molecular Cloud Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 4
Topic starter  

Hmm, must be an OpenGL thing; the moment I started Stellarium while the hanging APP was still running everything behaved as it should...

This post was modified 3 years ago by DhansvW

ReplyQuote
(@oopfan)
Red Giant Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 109
 

Hi Hans,

What version of Linux are you running? I have no problems with Ubuntu 18.04.

By the way I see you are using Ekos. Me too. How do you like it?

Thanks.


ReplyQuote
(@dhansvw)
Molecular Cloud Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 4
Topic starter  

I am using Ubuntu 18.0.4 too, with all the latest updates installed. The problem (and the solution are reproducible).

I like Kstars/Ekos/indilib very much. a complete package providing everything you need (focus, align/plate solve, guiding, sequencing, planetarium). A very active and supportive community. 


ReplyQuote
(@wvreeven)
Galaxy Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 2090
 

Another Ekos/INDI user here 🙂


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Universe Admin
Joined: 6 years ago
Posts: 5206
 

Difficult one as I didn't see others report it. Maybe try a re-installation and restart?


ReplyQuote
(@dhansvw)
Molecular Cloud Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 4
Topic starter  

I will try an re-install and let you know. The work-around is OK so no troubles at the moment. 


ReplyQuote
Share: