Artificial Flats wo...
 
Share:
Notifications
Clear all

[Solved] Artificial Flats won't load


(@lesleyrgreen-com)
Brown Dwarf Customer
Joined: 3 years ago
Posts: 9
Topic starter  

I am sure I am doing something wrong, however I am unable to figure out what. I create an artificial flat which corrects a single image VERY well and looks like it should when viewing the Master. When trying to view the single l-calibrated image APP just sits there showing "loading new image into image viewer" at the top. The following is what shows up in the console. 

2256 - IMAGE VIEWER: loading into Linear Calibrated Image Loader: C:\Users\Les\Desktop\Astro\M79\m79_300sec_1x1__0009.fit
2256 - 2) CALIBRATE: VERIFY CALIBRATION MASTERS: all frames are verified
2256 - FRAME DETAILS UPDATER: starting...
2256 - FRAME DETAILS UPDATER: no new frames to add
2256 - FRAME DETAILS UPDATER: rebuilding all frame details...
2256 - FRAME DETAILS UPDATER: checking if frames were identified earlier...
2256 - FRAME DETAILS UPDATER: adding frame marks...
2256 - FRAME DETAILS UPDATER: updated succesfully
2256 - 2) CALIBRATE: trying to find calibration details of light frame: C:\Users\Les\Desktop\Astro\M79\m79_300sec_1x1__0009.fit
2256 - 2) CALIBRATE: found calibration masters for light frame: C:\Users\Les\Desktop\Astro\M79\m79_300sec_1x1__0009.fit
2256 - 2) CALIBRATE: Master Dark : C:\Users\Les\Desktop\Astro\80MM_85FR_Cal\MD-ISO_gain_200.0-exp_300.0s-20subs-ASI_Camera__2_-4144x2822-NR-avg.fits
2256 - 2) CALIBRATE: Master Flat : C:\Users\Les\Desktop\Astro\M79\MasterFlat-ISO_gain_200.0-exposure_300.0s-Instrument_ASI_Camera__2_-artificialFlatFromLight.fits
2256 -
2256 - GENERAL IMAGE LOADER: loading frame C:\Users\Les\Desktop\Astro\M79\m79_300sec_1x1__0009.fit
2258 - 2) CALIBRATE: Adaptive Data Pedestal: enabled
2258 - 2) CALIBRATE: Adaptive Data Pedestal set at: 0
2259 - GENERAL IMAGE LOADER: cancelled loading frame C:\Users\Les\Desktop\Astro\M79\m79_300sec_1x1__0009.fit

Also I cannot stack using the artificial master flat. I truly hope you can help, the flats correct the individual images perfectly, yet I can't seem to get the artificial master flat to apply.

I have placed a single image, the Artificial Master Flat, and Master Dark here. 

https://drive.google.com/drive/folders/1CghyLdS1NcgHgujHkbRHMEtgeweUEHVA?usp=sharing

Any help would be appreciated.

Thanks

Les

This topic was modified 2 years ago 3 times by Lesley Green

ReplyQuote
(@vincent-mod)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 4736
 

Hi Les,

Thanks for uploading, I'll download your files this evening or tomorrow to have a look.


ReplyQuote
(@lesleyrgreen-com)
Brown Dwarf Customer
Joined: 3 years ago
Posts: 9
Topic starter  

Vincent,

Thank you so much, it is appreciated.

 

Les


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 3122
 

Hi Lesley Green, @lesleyrgreen-com

I have downloaded your data and I have located the bug. There indeed is one. It has to do with the artifical flat being 3 channel data and the masterdark being 1 channel CFA data. APP has a problem.

I will fix this and will make sure that this fix is included in the next APP release 😉

Mabula


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 3122
 

Hi Lesley Green @lesleyrgreen-com & @vincent-mod,

The bug is fixed 😉 so in APP 1.076 stable it will work. I think I will release beta4 within a couple of days and it will include this fix 😉

Mabula


ReplyQuote
(@lesleyrgreen-com)
Brown Dwarf Customer
Joined: 3 years ago
Posts: 9
Topic starter  

Great news Mabula! Thank you guys so much. Keep up the GREAT work, APP is the best!

 

Les


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 4736
 

Thank you Lesley for using it! 🙂


ReplyQuote
(@lesleyrgreen-com)
Brown Dwarf Customer
Joined: 3 years ago
Posts: 9
Topic starter  

Confirmed fix. Still some work I could do to clean up a bit but the flats now work in beta 4. Thanks.

LeoTripNF
LeoTrip

ReplyQuote
(@mabula-admin)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 3122
 
Posted by: @lesleyrgreen-com

Confirmed fix. Still some work I could do to clean up a bit but the flats now work in beta 4. Thanks.

LeoTripNF
LeoTrip

Thank you for your feedback @lesleyrgreen-com,

I am happy the issue is solved 🙂 !

Mabula


ReplyQuote
Share: