Share:

APP 1.075 has been released !

Forum support from Vincent will be limited between now and  Oktober the 30th, 2019. Mabula will be available for support on the forum though.

2019 September: Astro Pixel Processor and iTelescope.net celebrate a new Partnership!

mosaic problems  

  RSS

 Tony
(@tonymacc)
Red Giant Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 97
September 16, 2019 23:10  

@Mabula 

I ve stacked the individual panels but when I try to stitch the panels to make the mosaic I just cannot get a decent looking image at the end of it. 6 panels in total, I've forgotten how many integrations I've tried but all ends with the same result, have even tried stitching just 2 panels. Theres definately something I've done or left out as Ive done 2 mosaics before but this time I've hit a brick wall.

 

Untitled

2

 

This topic was modified 1 month ago 3 times by Tony
This topic was modified 1 month ago by Vincent Groenewold - Moderator

ReplyQuote
Topic Tags
(@thez3rocool)
Hydrogen Atom Customer
Joined: 2 months ago
Posts: 2
September 17, 2019 00:42  

I tend to add all lights for everything (RGB etc) and assign to each channel and for all panes. Then add cal frames. Then make sure you choose the Mosiac option in 4. Registration Mode. Works fine but  Ialso get the odd time it all goes mad...normally when I have ticked something wrong 😀


ReplyQuote
 Tony
(@tonymacc)
Red Giant Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 97
September 17, 2019 10:12  

@thez3rocool

Thats just the Ha.


ReplyQuote
 Tony
(@tonymacc)
Red Giant Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 97
September 17, 2019 11:29  

I know it works because I done this, been a while though.

https://www.astropixelprocessor.com/community/gallery/ic1396-4-pane-mosaic/


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Galaxy Moderator
Joined: 2 years ago
Posts: 851
September 18, 2019 20:49  

Look like there was no calibration done on the background at all. Did you use flats, LNC during integration etc.?


ReplyQuote
 Tony
(@tonymacc)
Red Giant Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 97
September 18, 2019 22:03  

@vincent-mod

yes flats used and am sure I used Lnc, I will re-run with and without.


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Galaxy Moderator
Joined: 2 years ago
Posts: 851
September 18, 2019 22:27  

It will also help if you correct the different stacks before making the mosaic. So using Light Pollution correction etc. If you used flats, it might also be that they didn't work correctly?

This post was modified 1 month ago by Vincent Groenewold - Moderator

Tony liked
ReplyQuote
 Tony
(@tonymacc)
Red Giant Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 97
September 19, 2019 13:44  

@vincent-mod

I know its not the lights as I've re-run the process on my 4 panel IC1396 mosaic again and thats stitched perfectly, perhaps I need look at the individual subs?


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Galaxy Moderator
Joined: 2 years ago
Posts: 851
September 21, 2019 16:24  

Mmmm, maybe, the mosaic panels though look like something went wrong with correcting them individually. I might have to take a look at some frames of all panels (like 5 each) if you want..


ReplyQuote
 Tony
(@tonymacc)
Red Giant Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 97
September 25, 2019 10:38  

Am away now for a few weeks but I did calibrate and stack the 2 panels sunday morning in Pixinsight and stitched them using App,  they blended very well, so could there have been something wrong during calibration in App

?  or perhaps the settings?

Screenshot 20190925 113221 WhatsApp

 

This post was modified 4 weeks ago 2 times by Tony

ReplyQuote
(@vincent-mod)
Galaxy Moderator
Joined: 2 years ago
Posts: 851
September 27, 2019 12:57  

Maybe, but also here the frames aren't very well corrected in the background. I still think removing light pollution first from the various stacks might help here.


Tony liked
ReplyQuote
Share: