Bug ? APP no longer...
 
Share:

[Solved] Bug ? APP no longer launches (MacOS)  

  RSS

(@rodolgo)
Brown Dwarf Customer
Joined: 2 months ago
Posts: 6
August 13, 2019 19:42  

Update : for some reason it now works again. I'm puzzled!

 

Hello,

Running the latest release, Version 1.074.1 (1.074.1).

It used to work very well, 5 days ago.

When I launch APP, the top menu briefly shows up (5 seconds or so), and them the app quits on its own. The main window doesn't show up.

I re-downloaded/reinstalled the program, to no avail.

What changed on my end is the screen resolution (now using a Dell U2718Q at full res:  3840*2160, 60Hz; was slightly lower before).

Running on a MacBookPro, see attached

image

Help!

Thanks in advance,

This topic was modified 1 month ago by Rodolphe Goldsztejn
This topic was modified 1 month ago by Vincent Groenewold - Moderator

ReplyQuote
Topic Tags
(@vincent-mod)
Galaxy Moderator
Joined: 2 years ago
Posts: 725
August 14, 2019 11:07  

Hi @rodolgo,

Yes, that's puzzling. Can't tell from your info what could have caused that. Maybe a temporary memory problem or Java itself had some issues? Usually restarting OSX helps in these cases (even though it's rarely needed on that system).


ReplyQuote
(@mgralike)
White Dwarf Customer
Joined: 11 months ago
Posts: 11
August 15, 2019 19:30  

Check if there was a Java update. On MacOS that is more a problem than on other OS's due to the "one day" bug in 1.6 some years ago. Since then Java updates are aggressively pushed or... aggressively ignored by Apple (won't be installed).


ReplyQuote
(@rodolgo)
Brown Dwarf Customer
Joined: 2 months ago
Posts: 6
August 16, 2019 13:05  

Haha... Good point indeed.

Will have a look at it. I can't recall of a late update but if it happens silently then that could explain things 

Thanks 


ReplyQuote
(@rodolgo)
Brown Dwarf Customer
Joined: 2 months ago
Posts: 6
September 15, 2019 17:08  

Unfortunately, same happens again today...

Removed, reinstalled the app - to no avail. Even tried the beta version, same behavior...

So I went and tried to check if any Java update was due.

The control panel shows the same behavior - launches and quits unexpectedly.

So went on and removed Java altogether, and reinstalled the latest version - same behavior again...

Am I cursed?

Help!!!

Thanks!

This post was modified 7 days ago by Rodolphe Goldsztejn

ReplyQuote
(@wvreeven)
Red Giant Customer
Joined: 1 year ago
Posts: 60
September 15, 2019 17:50  

What happens if you open a terminal, go to the directory with the APP executable and start it? Perhaps it will show a stack trace or some error if and when it quits.

 

Wouter


ReplyQuote
(@rodolgo)
Brown Dwarf Customer
Joined: 2 months ago
Posts: 6
September 17, 2019 08:00  

Hi, didn't try that yet, but will do next time. For some reason, after restarting the machine, it worked back again O_o


ReplyQuote
(@wvreeven)
Red Giant Customer
Joined: 1 year ago
Posts: 60
September 17, 2019 08:32  

Aahh the Good Ol' Restart Thy Computer solution! Glad to read that you were able to solve this.


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Galaxy Moderator
Joined: 2 years ago
Posts: 725
September 18, 2019 20:46  

Does sound like your system is doing something from time to time to mess with either Java or data in general. Do you notice other weird behavior from other programs?


ReplyQuote
Share: