Share:
Notifications
Clear all

LRGB data unable to integrate  

  RSS

(@tsk1979)
Main Sequence Star Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 40
April 14, 2021 10:33  

Hi

I have uploaded my data on "upload1:upload1" and tried the LRGB tutorial. But integration fails with "registeration failed". I do have some bad frames, but indivdual fits look okay

 

Uploaded the lights and darks under a folder "tsk1979 upload". Upload going on at 2.7mbps currently, may take entire night I guess

 

Vincent, can you please help?

This topic was modified 4 weeks ago by Tanveer Singh

ReplyQuote
(@vincent-mod)
Universe Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 3291
April 14, 2021 10:53  

You can just upload a subset of your data, like 20 frames of each data type, that should already show the problem.


ReplyQuote
(@tsk1979)
Main Sequence Star Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 40
April 14, 2021 18:32  

@vincent-mod

Thanks. i have uploaded a few frames now. I see directory has quite a bit of data of various lengths to integrate

 


ReplyQuote
(@tsk1979)
Main Sequence Star Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 40
April 15, 2021 08:09  

Hello @vincent-mod did you get a chance to look at my data. I tried various settings again, yet registeration fails. I used a QHY183m with a ES102ED and no flattner

 


ReplyQuote
(@tsk1979)
Main Sequence Star Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 40
April 15, 2021 11:01  

I tried the beta and now 191 our of 256 images got registered. but final combined image is a blank. I uploaded the fits for individual channels and the integrated combined image to my folder

 


ReplyQuote
(@tsk1979)
Main Sequence Star Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 40
April 16, 2021 07:30  
Capture

See screenshot. Combined RGB is black. Individual channels cannot open with ASIFITS view

capture 2

ReplyQuote
(@tsk1979)
Main Sequence Star Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 40
April 17, 2021 02:24  

@vincent-mod were you able to see my data 


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Universe Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 3291
April 17, 2021 11:52  

Not yet Tanveer, busy days. I'll have a look today!


ReplyQuote
(@tsk1979)
Main Sequence Star Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 40
April 17, 2021 22:38  

@vincent-mod

 

Thank you. With the Beta I was able to get past the no registration issue. Now I have the issue of individual channel FITS being unreadable in ASIFITSview and stacked combined image being totally black

 


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Universe Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 3291
April 18, 2021 00:03  

Yes I see that in your other post, still downloading (slow connection), I'll have to get back to it tomorrow unfortunately. Will do asap then.


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Universe Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 3291
April 18, 2021 14:23  

Hi Tanveer,

Can I see the issue with a smaller dataset as well? Unfortunately I'm having trouble downloading everything, could you point out the data that should be enough to see the issue so I can download a part? Sorry for the inconvenience.


ReplyQuote
(@tsk1979)
Main Sequence Star Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 40
April 18, 2021 20:24  

@vincent-mod

 

What about the combined fits. I was able to do an integrate per channel but those files return a dark combined fits.

 

Let me upload 3 files from each channel and update you

 


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Universe Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 3291
April 18, 2021 20:26  

I'll download the combined fits to double-check and yes 3 files from each should be fine, if you can point out which ones exactly then I can work on those. Thanks a lot for your patience!


ReplyQuote
(@tsk1979)
Main Sequence Star Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 40
April 18, 2021 21:30  

@vincent-mod Thanks!

 

You can download 3 files of each type I uploaded here

Files are named as <channel>_time

 

There are a few 300s FITS and a few 60 second fits

 

Download three of each (any three)

 

The tool could not register any of the Ha FITS. But Lum and other channels had 75%+ registeration

 

The issue now I am facing is that the combined FITS for a channel is not openable in ASIFITSviewer, and even the total combined FITS is not openable.

 

So since bandwidth is an issue can you please see

 

1. Why is the Ha channel not being registered, why are the FITS rejected?

2. Why the per channel FITS not openeable?

3. Why is the combined FITS black

 

 


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Universe Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 3291
April 18, 2021 21:32  

Thanks, yes I'll have a close look and come back to you tomorrow and hopefully have an actual answer. 😉


ReplyQuote
(@vincent-mod)
Universe Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 3291
April 19, 2021 21:05  

Ok Tanveer. I had a look and didn't need to process as I found the signal already looking very strange in a red light frame. Looking at the FITS data, the offset on your camera is set to 0, which is not right. You need a proper offset for it (and all calibration frames).


ReplyQuote
(@tsk1979)
Main Sequence Star Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 40
April 19, 2021 22:04  

@vincent-mod

 

Thanks!

 

Looks like I messed up in acquisition. I did an offset of "0" while acquisition. Looks like I need to re-acquire the data with proper offset

 


ReplyQuote
Share: