Mosaic Test Fails R...
 
Share:
Notifications
Clear all

19 June 2021: Our upload server https://upload.astropixelprocessor.com/ has been migrated successfully to our new office with higher upload and download speeds (nearly 10MByte/sec up/down ) ! We now have 1 general upload user called: upload with password: upload. The users upload1 - upload5 have been disabled.

31 May 2021: APP 1.083-beta2 has been released ! APP 1.083 stable will follow soon afterwards. It includes a completely new Star Reducer Tool, New File Saver Module, Improved Comet registration and much more, check the release notes here!

DOWNLOADS are available HERE!

 

Mosaic Test Fails Registration  

  RSS

(@japel)
Hydrogen Atom Customer
Joined: 6 months ago
Posts: 2
July 25, 2021 23:11  

Hello....I must be doing something wrong, I have tried several different pathways to try and have the panels register, but at no stage can I get past the Registration step. I have changed the settings in analyze stars several different ways with no success in passing the registration step. 

Since this was a test just to make sure my framing was accurate i had limited subs, so I attempted to just load all of the lights and calibration frames, however when it gets to 80% in the registration step its stays there for hours on end. 

I hope someone can assist me in getting past this step.

image

ReplyQuote
(@vincent-mod)
Universe Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 3694
July 26, 2021 09:30  

How does a frame look like, could you post a screenshot of that?


ReplyQuote
(@wvreeven)
Quasar Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 1110
July 26, 2021 15:15  

@japel Adding to what Vincent wrote: how does the frame, for which the registration fails, compare to a frame, for which the registration succeeds? Just open one first and take a screenshot, then open the other and take another screenshot. It helps if you make sure that the histogram also is in the screenshot.


ReplyQuote
(@japel)
Hydrogen Atom Customer
Joined: 6 months ago
Posts: 2
July 28, 2021 17:24  

Hi both, thank you for your replies. It looks like this is a me problem and not an APP problem. 

It appears my mosaic frames do not overlap, and when I reshot with the express goal of creating this overlap the frames registered together. 


ReplyQuote
(@wvreeven)
Quasar Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 1110
July 28, 2021 18:35  

@japel Glad that you found out what the problem was and that you were able to fix it. Yes, an overlap of 5% or preferably 10% is required for APP to create the mosaic.


ReplyQuote
Share: