Unexplained error w...
 
Share:
Notifications
Clear all

2022-05-29: APP 2.0.0-beta2 has been released !

Release notes

Download links per platform:

windows 2.0.0-beta2

macOS x86_64 2.0.0-beta2

macOS arm64 M1 2.0.0-beta2

Linux DEB 2.0.0-beta2

Linux RPM 2.0.0-beta2

Unexplained error when integrating


(@bobbowers)
Molecular Cloud Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Hello i am using the trial version of APP and trying to get to grips with it. I have taken Lights and Darks and Bias and Flats with my ATIK314L+ the darks and Bias were taken at a different time to the Lights and Flats but i get this error when i try and integrate and it fails.  removed link


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 3183
 

Dear @bobbowers,

Thank you for your question and welcome to the APP forum 😉

Can you please post/attach the error again. It's not possible to add an attachment currently on your first post on the forum.

Kind regards,

Mabula


ReplyQuote
(@bobbowers)
Molecular Cloud Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Thanks very much Mabula,<a title="APP integration error" href=" removed link " target="true">Screenshot of Error


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 3183
 

Hi @bobbowers,

Apologies, moderation was not yet done apparently, can you try now to upload the error ? It should work now 😉

Mabula


ReplyQuote
(@bobbowers)
Molecular Cloud Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Here it is hopefullyscreenshot Of error


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 3183
 

Hi @bobbowers,

Yes I have seen it now 😉

It is a very odd error indeed.

I can think of 2 possible reasons for the error.

  1. Could it be that you have loaded both monochrome and color data? I can see in the screenshot that Bayer CFA is forced and the you have set a certain Bayer pattern.
  2. Maybe you processed the data up until 5) normalize with treating the data monochrome. Then after 5) you set the Force Bayer CFA to enabled, causing APP to treat the data like color all of a suddenly.

 

Maybe the reason is lightly different or related to my suggestions. Is your ATIK314L+ a monochrome or color version?

Mabula

 

 


ReplyQuote
(@bobbowers)
Molecular Cloud Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Hi Mabula, no the frames are all colour as both my Atik 314L+ and my Atik Horizon are One Shot Colour camera's. I don't own any monochrome cameras.

Point 2 may well be relevant as I am still a very basic user with little exposure I like the tool a lot but as with all processing packages it takes time to become familiar with workflows and the interfaces.

I have successfully now completed my first full process of M82 in APP and pleased with the result


ReplyQuote
(@mabula-admin)
Quasar Admin
Joined: 5 years ago
Posts: 3183
 
Posted by: BobBowers

Hi Mabula, no the frames are all colour as both my Atik 314L+ and my Atik Horizon are One Shot Colour camera's. I don't own any monochrome cameras.

Point 2 may well be relevant as I am still a very basic user with little exposure I like the tool a lot but as with all processing packages it takes time to become familiar with workflows and the interfaces.

I have successfully now completed my first full process of M82 in APP and pleased with the result

Hi @bobbowers,

Excellent that sounds great 😉

I think my second possibility was likely the cause of the error. Just make sure that you set your Bayer CFA settings in 0) RAW/FITS before starting any processing 😉 than all should be fine.

Mabula


ReplyQuote
(@bobbowers)
Molecular Cloud Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Thanks for your advice and help Mabula


ReplyQuote
Share: