Strange pattern in ...
 
Share:
Notifications
Clear all

Strange pattern in Light Pollution Tool  

Page 3 / 3
  RSS

(@luckybudd)
Main Sequence Star Customer
Joined: 3 months ago
Posts: 27
April 10, 2021 02:13  

@minusman wow!  Much more dramatic than mine!!!  Thank you!


ReplyQuote
(@luckybudd)
Main Sequence Star Customer
Joined: 3 months ago
Posts: 27
April 10, 2021 02:16  

Found the cable!  Is 1m ok?


ReplyQuote
(@minusman)
Neutron Star Customer
Joined: 4 years ago
Posts: 193
April 10, 2021 09:10  

1m is fine I think. 😉


ReplyQuote
(@luckybudd)
Main Sequence Star Customer
Joined: 3 months ago
Posts: 27
April 10, 2021 19:44  

@minusman Ordering now!  Thank you!


ReplyQuote
(@neaptide)
Molecular Cloud Customer
Joined: 7 months ago
Posts: 5
April 14, 2021 14:01  

Hey Lucky Budd. I had the same gradient problem with my ASI294mc pro. What offset setting are you using? I was able to mitigate this effect by lowering my offset value to 10. There seems to be a lot of variability with the amount of background noise in this sensor. According to ZWO, Sony says these sensors are all within parameters.

There are extensive threads about this on Cloudy Nights.

Hope this helps

John


ReplyQuote
(@luckybudd)
Main Sequence Star Customer
Joined: 3 months ago
Posts: 27
April 14, 2021 16:48  

@neaptide hey John, Thank you!!  I have been working with a tech as ZWO as my sensor seems to be particularly noisy.  I will try your offset trick!  It seems to be particularly accented when I use my IDAZ NBZ filter, perhaps it brings up the background?  The data this camera captures is awesome, but for an advertised "Low Noise" camera there seems to be a lot necessary to get rid of the banding!  🙂


ReplyQuote
Page 3 / 3
Share: